Teamondernemerschap. Van TOB naar TOP teams

Waarom structureel ongeluk creëren in organisaties als het ook anders kan? Ineke Khalil schreef een handboek om definitief hiermee af te rekenen en het goud te delven dat in teams verborgen ligt. Het team is dé bouwsteen voor organisaties die optimaal willen presteren. Pas als de gebruikelijke hiërarchische sturing wordt aangevuld met collegiale en bottom-up sturing ontstaat een vruchtbaar krachtenveld. De verandering van TOB naar TOP team is geen sinecure, het vraag een fundamenteel andere rolverdeling tussen leidinggevende en team, en de bereidheid écht te investeren in jezelf en in elkaar.

Dit boek is voor mensen die de waarde van zelfsturende teams doorgronden én onderkennen dat je er niet bent met een training feedback en de juiste verdeling blauw, groen en rood in je team. Khalil heeft een heel eigen benadering ontwikkeld: Teamondernemerschap.

Ga je als team of leidinggevende voor een succesvolle implementatie van zelfsturende teams, dan biedt dit boek een leidraad. Met veel aansprekende praktijkvoorbeelden schetst Khalil hoe je teams ontwikkelt die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen functioneren en zich ontpoppen tot een waardevolle samenwerkingspartner in de organisatie.

Deze tijd vraagt in toenemende mate om snelle, innovatieve organisaties met een hoge arbeidstevredenheid. Dat lukt beter met minder managers en veel zelfsturing. In de vorm van herkenbare praktijkcases en nieuw ontwikkelde kennis biedt Ineke nieuwe mogelijkheden aan om tot een zelfsturende organisatie te komen. Lezen dus dit boek en aan de gang!
Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde, Technische Universiteit Eindhoven en auteur van diverse boeken, waaronder ‘Leidinggeven aan professionals? Niet doen!’

Als teamcoach weet Ineke haarfijn de kwaliteiten en pijnpunten van een team bloot te leggen, met haar scherpe analyse en focus op resultaat. Individuele sterktes en talenten van de teamleden gebruikt ze als vertrekpunt voor verandering, waarbij ze het krachtenveld van organisatie en team precies in kaart brengt en gebruikt om tot optimale prestaties te komen.
Arjen IJpelaar, manager Development KLM Inflight Services