Ruimte door beelden. Werken met visuals - Voor adviseurs, trainers en coaches.

Beelden zijn een ijzersterk middel voor reflectie en communicatie. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch maken adviseurs, trainers en coaches voornamelijk gebruik van verbale werkvormen. Door beelden toe te voegen worden werkvormen veel krachtiger. Werken met visuals (foto's en andere tweedimensionale beelden) is verfrissend en inspirerend. Het heeft een zeker verrassingseffect en brengt nieuw elan in een proces. Het is een zeer efficiënte en effectieve manier om snel tot resultaten te komen.
De toepassingsmogelijkheden van visuals zijn oneindig. Bijvoorbeeld: visieontwikkeling, innovatie, communicatie en samenwerking, patronen doorbreken, creativiteit, diversiteit benutten, kennismaking, evaluatie, coaching, leiderschap, en persoonlijke ontwikkeling. Met als effecten: doelgerichtheid, energie en tempo, openheid, bewustwording en diepgang.

Dit boek is bedoeld voor adviseurs, trainers en coaches die het beste willen halen uit hun cliënten, teams of groepen. Op basis van praktijkervaringen hebben de auteurs het Visualmodel ontwikkeld en dit uitgewerkt tot praktische methodiek. Dit boek biedt een handleiding voor het werken met visuals, véél praktijkvoorbeelden, informatie over de werking van beelden, tips voor het samenstellen van een eigen set visuals en ruim dertig concrete werkvormen. Kortom, een aanrader voor iedere adviseur, trainer of coach die mensen in beweging wil krijgen.

De kennismaking met visuals was een openbaring. Wat een speelse manier om mensen in beweging te krijgen en ze te laten praten over wat écht belangrijk voor hen is. Het is nu één van mijn favoriete instrumenten.