De Verandermeander. Stromend leiderschap

Auteur: Mekander
ISBN: 978-90-811125-9-8
Uitgeverij Zadoks
Eerste druk 2010
128 pagina's, zwart-wit, geïllustreerd
€ 25,50 exclusief verzendkosten

Hoe ziet jouw leiderschap eruit? Als een krachtige stroom, een opgedroogde rivier, een onstuitbare waterval, een kabbelend beekje of stilstaand water?
Stromend leiderschap gaat over de kunst van het leiden en volgen en over het evenwicht tussen IK en WIJ, tussen deel en geheel, en tussen groei en rust.
De Verandermeander is een krachtig hulpmiddel om je eigen leider te zijn, ongeacht de veranderingen om je heen, en steeds opnieuw je bestemming te bereiken. Het is een praktisch én diepgaand model, van toepassing op ieder mens en op elke organisatie. Het helpt je om je ambities te verwezenlijken, om zelf aan het roer te gaan staan van jouw leven en werk, in dialoog met de mensen om je heen.
Op weg naar stromend leiderschap: jouw leiderschap!

De auteurs vertellen op toegankelijke wijze over de fasen van de Verandermeander en de rol van dialoog en rituelen in processen in organisaties, teams en persoonlijke ontwikkeling. Met tal van praktijkvoorbeelden over loopbaanvragen, leiderschap en organisatieontwikkeling, en met originele ‘doodles’ (krabbels) door het hele boek heen. De lezer wordt uitgenodigd zelf de stappen van de Verandermeander te doorlopen en daarbij ook zelf te ‘doodlen’.

De auteurs Jacqueline Horstman, Karin Jensma en Ben Kosse werken samen in Mekander®, een bestemmingsbureau dat individuen, teams en organisaties begeleidt om hun ambitie te verwezenlijken.