Spirit in je werk. Natuurwijsheid als inspiratie.

Auteur: Yoke de Wilde
ISBN 978-90-811125-6-7
Uitgeverij Zadoks
Eerste druk 2009
96 pagina's, full colour, met foto's

€ 20,75 exclusief verzendkosten

 Als ik aan het werk ben met een cliënt en dit boek op een willekeurige bladzijde opensla, dan weet ik zeker dat de foto, de tekst of de oefening helemaal van toepassing is.
Kees Pannevis - directeur van Van Ede & Partners

Ik ga direct zelf een cirkel maken in mijn tuin. Ik dacht dat ik daar heel veel voor moest weten, maar Yoke maakt het heel toegankelijk.
Diana Polis - psychologe en collega

Als ik dit boek lees is het alsof Yoke naast me zit. Het voelt heel persoonlijk en ze weet me weer te inspireren.
Suzanne van Vlaanderen – oud-cliënt
 

Recensie NBD/Bilion (openbare bibliotheken) januari 2010
In zeven korte hoofdstukken en veertig praktische oefeningen neemt de schrijfster de lezer mee om passie in het werk te vinden. Het boek is geschreven voor mensen die zoeken naar een nieuwe baan waarin ze hun passie kwijt kunnen. Ook mensen die zich afvragen waar de bezieling in het werk gebleven is, kunnen hun voordeel ermee doen. Rode draad in het boek zijn de vier fasen van natuurlijke ontwikkeling: lente, zomer, herfst en winter. Een koppeling wordt gemaakt met de creatiespiraal van Marinus Knoope. De oefeningen sluiten eveneens aan bij de fasen van natuurlijke ontwikkeling, waarbij soms gebruik wordt gemaakt van elementen die in de natuur te vinden zijn, zoals bomen en bloemen. Het boek leest makkelijk weg en de oefeningen zijn heel concreet en makkelijk toepasbaar. Het boek sluit af met informatie over de schrijfster, een overzicht van de oefeningen en een overzicht van inspirerende boeken, spellen en films. Bevat schitterende stilleven-kleurenfoto's uit de natuur.