Hier vindt u de uitgaven van Uitgeverij BreinDok (voorheen Zadoks). Ook uitgaven die in voorbereiding zijn staan vermeld. Als u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe uitgaven, stuur dan een mailtje naar info@zadoks.nl.
 

Natuur werkt! Inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Een verrassend en bijzonder boek over hoe de natuur als spiegel kan werken bij persoonlijke en organisatieontwikkeling. 

Ter lering van de kinderen - Een opvoedkundig werkje uit de 18e eeuw

Een geweldig boekje met etiquette voor kinderen in de 18de eeuw. Toen was op straat spugen, aan het vlees snuffelen en je hoed afnemen nog heel gewoon. Veel regels van toen nu nog verrassend actueel. Lees, leer en verwonder je met deze vertaling van de Franse versie van een boekje van onze Erasmus.

Alles op z'n kop - Over leven met hersenletsel

Manon tekent en schrijft herkenbaar en met veel humor over wat hersenletsel allemaal teweeg brengt. Haar stripblogs hebben al enkele jaren met veel succes op de website van Hersenletsel-uitleg.Lotgenoten vinden er herkenning in. Naasten begrijpen beter wat hersenletsel inhoudt. Professionals kunnen ervan leren.

Ga toch weg! Behandeling van ziekte-inzicht bij hersenletsel

Dit vervolg op 'Heb ik een probleem dan?' (Arno Prinsen, 2009) geeft handvatten voor het omgaan met verminderd ziekte-inzicht bij hersenletsel. Met het instrument SADL-3 krijg je inzicht in het type cliënt (voorbijganger, zoeker of klant). Voor elk type geeft Arno Prinsen tips en interventies. Zeer bruikbaar als je met mensen met hersenletsel werkt.

Hoofdstuk Opgelost

Een praktische handleiding voor oplossingsgericht werken met mensen met hersenletsel (NAH) en hun naasten. Geschreven op basis van dagelijkse praktijkervaring. Geschikt voor begeleiders en behandelaars. Met veel voorbeelden, oefeningen, tips en tools. Met dit boek kun je meteen aan de slag in je eigen werk!

Bouwen aan identiteit. Behandeling van afasie - met 25 werkvormen

Een goed onderbouwde, zeer praktische handreiking voor het werken aan identiteit met mensen met afasie. Met aansprekende illustraties van Reno Huibers, die zelf afasie heeft, en 25 uitgewerkte werkvormen, klaar voor eigen gebruik. Werkbladen en illustraties kunnen ook gedownload worden. 

Kaarten bij werkvormen afasie

Kaartenset behorend bij het boek Bouwen aan identeit - 24 werkvormen voor behandeling van afasie, van Rianne Brinkman, met illustraties van Reno Huibers. Deze kaarten zijn te gebruiken bij de werkvormen uit dit boek.

Jij hebt de sleutel - naar humane jeugdhulp zonder separeren

De jeugdhulp in Nederland staat voor de uitdaging te stoppen met separeren. Maar hoe doe je dat? In dit boek lees je wat jij kunt doen om bij te dragen aan humane jeugdhulp zonder separeren. Laat je inspireren door de ervaringen van cliënten en medewerkers. Het kan!

Samen werkt het beter

‘Samen werkt het beter’ is hét handboek voor oplossingsgericht werken met alle doelgroepen in de gehandicaptenzorg. Voor iedereen die met mensen met beperkingen werkt, van begeleider tot manager. Het bespreekt de basishouding en alle ingrediënten van oplossingsgericht werken. Met veel technieken, tips en voorbeelden. Een zeer compleet boek, geschikt voor onderwijs, training en praktijk!

Speelsbrein - Als de hersenen van je kind extra aandacht vragen

Help je kind van 0 tot 4 jaar zich ontwikkelen door te spelen! Speelsbrein is een leuk en praktisch doe-boek voor ouders van kinderen met kwetsbare hersenen, bijvoorbeeld na traumatisch hersenletsel, vroeggeboorte of CP. Het boek richt zich op de neurocognitieve ontwikkeling, zoals de ontwikkeling van zintuiglijke waarneming, aandacht en geheugen.

Methodisch ondersteunen van mensen met hersenletsel. Greep op je leven met Hooi op je vork.

Hooi op je vork is een in de praktijk ontwikkelde en bewezen methoden voor het begeleiden van volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar met niet-aangeboren hersenletsel.

Eigen weg. Ondersteuningsroute voor kinderen met niet-aangeboren hersenletsel.

‘Eigen weg’ is een praktische en volledige ondersteuningsroute voor het opvoeden van kinderen en jongeren met hersenletsel, bedoeld voor professionals.

De Muzen aan het Woord. Werken met beeld en muziek in coaching, therapie en training.

Laat je meenemen op ontdekkingstocht door de magische wereld van de muzen, toegepast in begeleidingswerk. Een boek voor ervaren coaches, therapeuten en trainers. Je leert hoe je de kunstvormen muziek en beeldend werken kunt inzetten in je werk én hoe je zelf geïnspireerd kunt blijven door de muzen.

 

Teamondernemerschap. Van TOB naar TOP teams

Succesvol werken met zelfsturende teams? Van TOB naar TOP team? Volg de aanpak van Ineke Khalil en investeer in Teamondernemerschap. Leer nu hoe je teamsamenwerking zélf substantieel kan beïnvloeden, voor meer werkplezier en betere prestaties. 

Ruimte door beelden. Werken met visuals - Voor adviseurs, trainers en coaches.

Een inspirerende, praktische handreiking over het werken met visuals (foto's).

Young Masters of Peace - How to be a Nelson

Inspirerende portretten in het van zeven jonge Afrikanen en één Nederlandse. De verhalen zijn opgetekend tijdens de Master Peace walk 2017 in Maasailand. 'Be te change you want to see' is de boodschap die in alle verhalen terugkomt.
Tekst in het Engels en in het Nederlands.
 

Spirit in je werk. Natuurwijsheid als inspiratie.

Een boek vol oude wijsheid in een modern jasje voor mensen met en zonder werk en voor coaches en loopbaanbegeleiders. Met veel praktijkvoorbeelden en veertig bijzondere oefeningen om zelf toe te passen.

Word je bewust - 81 oefeningen voor reflectief schrijven

Een verrassend boekje voor iedereen, met 81 uitnodigende oefeningen voor reflectief schrijven, inspirerende citaten, mooie foto’s en visuele ‘cijferlijstjes’ voor nog meer bewustwording.
Klik hier voor een impressie.

En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching.

Gebruik de groene omgeving als trainer of coach. Dit frisse, praktische boek omvat ruim 50 werkvormen om buiten toe te passen, in bos of park, of op de hei.

De Verandermeander. Stromend leiderschap

De Verandermeander is een nieuwe, krachtige methodiek voor leiderschap en verandering. Een hulpmiddel om steeds opnieuw je bestemming te bereiken. Praktisch en diepgaand, nuchter en spiritueel. Voor iedereen die zijn leiderschap verder wil ontwikkelen.

Sinterklaas verpakt. Vijftig jaar Sint Nicolaas inwikkelpapier

Een feest van herkenning, dit boek over vijftig jaar Sinterklaaspapier! Verzamelaar Jan Carel Zadoks selecteerde ruim 150 bijzondere exemplaren uit zijn collectie en licht deze toe. Kleurrijk en origineel, een ideaal Sinterklaascadeautje voor jong en oud.